twente ballooning

Ik ben voor het eerst in mijn leven naar de Twente Balloning geweest. Dit was erg leuk. Omdat ik van geschiedenis houd heb ik de geschiedenis hiervan op gezocht.

Historie Twente Ballooning

Twente Ballooning zal dit jaar voor de 27ste keer gehouden worden.

Er gaat echter een hele geschiedenis aan dit evenement vooraf:

In 1985 startte Rien Jurg Promotions BV met de organisatie van Ballonfiësta Brecklenkamp. Het was het eerste ballonevenement in Twente met als vooropgezet doel dat het een jaarlijks terugkerend evenement zou gaan worden.

Het eerste jaar waren er tien ballonnen en enkele honderden toeschouwers. In de loop der jaren meldden zich piloten uit alle delen van de wereld en werd het aantal deelnemende ballonnen groter. Ballonfiësta Brecklenkamp was een echt ballonspektakel geworden. Niet alleen het deelnemersveld groeide, maar ook de publieke belangstelling nam explosief toe. Grote files bij de toegangswegen naar Havezathe Brecklenkamp waren het gevolg. Daarom moest uitgeweken worden naar een andere locatie, met betere faciliteiten voor de toeschouwers.

Er werd gekozen voor Recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal en de naam werd gewijzigd in Twente Ballooning.

In 1991 ging het evenement in z’n nieuwe vorm van start. Ook Twente Ballooning is inmiddels niet meer weg te denken. Zowel toeschouwers als deelnemende bedrijven hebben in de loop der jaren de weg naar het Hulsbeek gevonden.

Vier dagen lang zullen ook dit jaar weer vele mensen kunnen genieten van het kleurige schouwspel van een prachtig product; de heteluchtballon.

Bron: http://www.twenteballooning.nl/historie

admin

One thought on “twente ballooning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *